Lewis Hamilton rekent op ervaring om de titelstrijd met Max Verstappen te winnen

Daimler Media
Daimler Media

Drie races ver in het nieuwe F1-seizoen is reeds duidelijk dat we dit jaar een bijzonder intense en spannende titelstrijd krijgen tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Daarbij rekent Hamilton op zijn eigen ervaring en de ervaring van het team om de titelstrijd te winnen.

“Je ziet momenteel één van de meest intense gevechten in een lange tijd,” vertelde Hamilton op donderdag in Barcelona. “Max is echt uitzonderlijk goed aan het presteren. Hij beschikt overduidelijk over een wagen waarmee hij kampioen kan worden, daar bestaat geen twijfel over.”

“Hij zit ook in een team dat in staat is om de titel te winnen, dat een gans jaar voor de titel kan strijden en zal profiteren wanneer wij het niet goed doen.”

Hamilton rekent erop dat zijn eigen ervaring en die van het team dit jaar in de titel het verschil kan maken.

“Ik denk dat onze ervaring zeker en vast ons zal helpen, helpen bij het benaderen van de raceweekends en hoe we terugvechten na onze moeilijke raceweekends,” aldus Hamilton.

“Ook langs mijn kant denk ik dat ervaring me zal helpen. Uiteindelijk moet je gewoon je job doen en zo weinig mogelijk fouten maken.”

“Ook betrouwbaarheid zal dit jaar een sleutelrol spelen. Zelfs de extra punten voor de snelste ronde kunnen een belangrijke rol gaan spelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021