Lewis Hamilton richt zijn eigen team op in de elektrische Extreme E

F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zijn eigen team in de Extreme E, een nieuw kampioenschap voor elektrische off-road wagens, opgericht.


Lewis Hamilton zet zijn eerste stappen als teameigenaar in een nieuwe elektrische off road raceklasse ‘Extreme E.’

De nieuwe raceklasse met elektrische SUV’s zal over de hele wereld te bewonderen zijn, van de poolcirkel tot het Regenwoud. Het team van Hamilton zal X44 als naam dragen en het rijdersduo zal bestaan uit een man en een vrouw, zoals de reglementen dat voorschrijven. De wereldkampioen Formule 1 zal niet zelf achter het stuur plaatsnemen en hij kijkt er naar uit om eens een andere rol te vervullen dan die van rijder.

“Het is een spannend nieuw project en het zal leuk zijn om een andere rol te hebben dan die van rijder van het team,” aldus Hamilton

“Ik kijk uit naar de deelname van het team aan deze nieuwe serie en ik denk dat het ongelofelijk is dat we dit kunnen doen terwijl we op die manier het bewustzijn over de klimaatcrisis vergroten.”

Het is algemeen bekend dat Hamilton milieu- en klimaat organisaties steunt en het is dan ook dat aspect dat hem het meeste aanspreekt in de nieuwe raceklasse.

“Het Extreme E-kampioenschap zal niet alleen de aandacht vestigen op enkele van de meest kritieke milieuproblemen waar onze planeet mee te maken heeft.”

“Het zal ook iets doen door samen te werken met lokale liefdadigheidsorganisaties om geen enkel spoor achter te laten en een langdurige erfenis van verandering achter te laten.”

“Als oprichter van X44 kijk ik ernaar uit om mijn team op te bouwen rond belangrijke waarden als duurzaamheid en gelijkheid.”

Het X44 team zal gebruikmaken van de ODYSSEY 21 E-SUV, een elektrische SUV met vijfhonderdvijftig PK. Uit de eerste computerbeelden kunnen we opmaken dat de kleurstelling van de bolides hoogstwaarschijnlijk voornamelijk zal bestaan uit de paarse kleur die we in 2020 in het helmdesign van de wereldkampioen terugvinden.

Andere bevestigde deelnemers zijn onder andere de kampioen bij de constructeurs in de Formule E Techeetah, Andretti/United Autosports, Chip Ganassi Racing en het aan Mercedes gelieerde HWA. Andere inzendingen zijn aangekondigd door Abt, QEV en Veloce.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print