“Lewis Hamilton rijdt zoals een God”

Volgens Niki Lauda is Lewis Hamilton momenteel onverslaanbaar en rijdt de Brit zoals een God

Lewis Hamilton won dit seizoen al acht races en heeft in de wk-tussenstand een voorsprong van 48 punten op teamgenoot Nico Rosberg. In Japan dreigde hij Rosberg af in de eerste twee bochten waarna hij probleemloos naar de overwinning kon rijden met zijn ijzersterke Mercedes.

Niemand twijfelt er nog aan dat Hamilton dit seizoen opnieuw wereldkampioen zal worden. Niki Lauda vindt dat niet meer dan logisch, al blijft Nico Rosberg zelf wel nog hopen tot het mathematisch onmogelijk is geworden.

“Hij rijdt momenteel zoals een God. Hij is simpelweg de beste,” zei Lauda tegenover ‘The Circuit’ van CNN. “Hij wint alles. Hij maakt enorm weinig fouten. Hij is de snelste. Indien je momenteel vraagt wie er de beste is, dan staat Lewis absoluut op nummer 1 in mijn lijstje. De anderen hebben het erg moeilijk om hem te verslaan want hij bevindt zich momenteel echt op zijn eigen niveau. Hij weet wat hij moet doen met zijn wagen en krijgt ieder laatste honderste van een seconde eruit.”

Lauda maakt ook de vergelijking met vorig jaar. Volgens hem is Hamilton tijdens de winter simpelweg nog een stuk sneller geworden dan Rosberg.

“Lewis was top vorig jaar want hij is wereldkampioen geworden. Ik kan me alleen uitspreken over het verschil tussen hem en Nico in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar waren ze erg aan elkaar gewaagd maar tijdens de winter is Lewis nog sneller geworden en kreeg hij ook rust op mentaal vlak. Nico lijdt er momenteel onder want Lewis is onverslaanbaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}