Lewis Hamilton staakt F1-test wegens ziekte

Lewis Hamilton moet zijn testwerkzaamheden in Barcelona vroegtijdig stoppen omdat hij ziek is.

De regerende wereldkampioen in de Formule 1 moest vandaag normaal gesproken een ganse dag testen op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar vandaag de tweede wintertest van het nieuwe F1-seizoen op gang werd getrokken.

Hamilton voelt zich echter niet goed. Omwille van zijn ziekte stapte hij na amper elf ronden reeds uit de wagen. Deze namiddag neemt Pascal Wehrlein, de test- en reserverijder van het Mercedes F1 team, het stuur over van de Brit. Opvallend is dat Wehrlein deze voormiddag aan het testen was voor het F1-team van Force India.

De test- en reserverijder van Mercedes had een akkoord om twee dagen voor Force India te testen. Force India rijdt met motoren van Mercedes en naar alle waarschijnlijkheid behoorde de testgelegenheid van Wehrlein bij Force India tot een commerciële deal over de prijs van de F1-motoren. Het gerucht doet de ronde dat Force India een korting kreeg op de prijs indien het Wehrlein liet testen in haar wagen.

Wehrlein stapt deze middag dus echter over van de Force India uit 2014 naar de Mercedes W06 Hybrid, de wagen waarmee Mercedes in 2015 haar wereldtitels wil verdedigen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}