Lewis Hamilton stuurde Nicholas Latifi een bericht om hem te steunen na crash tijdens seizoensfinale

Williams F1 team
Williams F1 team

Na de presentatie van de nieuwe Williams F1-bolide blikte Nicholas Latifi nogmaals terug op de turbulente periode die hij te verwerken kregen in de dagen na zijn crash tijdens de GP van Abu Dhabi. Daarin kreeg hij ook steun van Lewis Hamilton die mede door de bewuste crash de race en titelstrijd verloor.

“Zoals ik in mijn statement schreef ben ik toen even weggegaan van de sociale media en heb ik mijn telefoon uitgeschakeld,” vertelt Latifi die zich op een bepaald moment in de nasleep van de ontknoping van de titelstrijd genoodzaakt voelde om met een statement te komen dat hij doodsbedreigingen had ontvangen.

“Toen ik mijn telefoon opnieuw aan zette was het duidelijk wat ik allemaal binnenkreeg. Zoals ik in mijn statement zei kreeg ik allerlei ’trolling’ en verwensingen, iets dat niet nieuw is voor mij. Ik denk dat geen enkele sportman dat niet ervaart.”

“En ja, er waren ook ergere en meer extreme berichten zoals doodsbedreigingen, iets dat duidelijk erover gaat.”

Te midden van alle haatberichten was er echter ook steun van andere rijders en figuren uit de F1-wereld, maar ook van daarbuiten. Latifi onthulde ook dat hij steun kreeg van Lewis Hamilton, die uiteindelijk het grootste ‘slachtoffer’ was van zijn crash.

“Op het vlak van steun die ik nadien kreeg, Lewis heeft me enkele dagen voor ik met het statement kwam een bericht gestuurd,” aldus Latifi, zonder te zeggen wat er exact in het bericht stond.

“Ik ga uiteraard niet zeggen wat hij juist schreef. Ik kreeg ook enkele berichten van andere teamleden binnen Mercedes. Het was erg mooi om te zien hoe ik via de sociale media van verschillende rijders en teams verspreid over verschillende disciplines steun kreeg, het was bemoedigend. Iedereen was het er duidelijk over eens dat zoiets niet oké is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner