Lewis Hamilton uit kritiek op radioboodschappen Max Verstappen: “Er kijken ook kinderen mee”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Max Verstappen laat bij zijn radioboodschappen zijn emoties soms de vrije loop en soms komt daar ook al eens een krachtterm bij kijken. Lewis Hamilton roept echter op om het steeds respectvol te houden.

Tijdens de oefensessies voor de GP van de Verenigde Staten in Austin kwam het tot een akkefietje tussen titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Daarbij noemde Verstappen Hamilton een ‘domme idioot’ en dat zette hij kracht bij door een universeel gebaar met de middenvinger te maken.

Lewis Hamilton begrijpt dat tijdens een spannende titelstrijd zoals die van dit jaar de emoties soms hoog oplopen maar hij vindt ook dat er het nodige respect moet getoond worden. Hij vindt dat ze als F1-piloot een zekere voorbeeldfunctie hebben voor de kinderen die ook meekijken.

“Kijk, ik ben er al een hele tijd. Ik ben niet aan mijn proefstuk toe,” aldus Hamilton tijdens de persconferentie voor de GP van Mexico. “Ik denk wel dat er in de kern respect moet zijn. Als ik aan de dingen denk die uit de mond van de rijders komen, denk ik aan jonge kinderen. Er zijn kinderen die naar ons kijken en ze kijken naar ons voor inspiratie en begeleiding.”

De wereldkampioen geeft ook toe dat hij soms ook de drang om te vervallen in een scheldpartij moet onderdrukken maar in zijn achterhoofd denkt hij naar eigen zeggen altijd aan de kinderen die meekijken.

“Er zijn veel dingen gezegd die zeker niet goed zijn voor jonge kinderen die kijken. Ik probeer positief te blijven, kalm te blijven en respect te hebben voor de rijders tegen wie ik het opneem. Of ik nu een naam in mijn hoofd heb van wat ik denk dat ze zijn, dat deel ik niet. Maar, het is vrij gemakkelijk voor mij, weet je. Je lacht het weg en je gaat verder.”

Voor de rest maakt Hamilton zich niet zoveel zorgen over de commentaren van Verstappen omdat hun relatie buiten de baan nog vrij normaal is. De vraag rijst natuurlijk of dat ook zo zal blijven als ze binnenkort in de beslissende fase van het wereldkampioenschap terechtkomen…

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022