Lewis Hamilton vol zelfvertrouwen: “Mijn team maakt geen fouten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton is klaar om er in 2022 een spreekwoordelijke lap op te geven. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hem alvast niet want hij waarschuwt de concurrentie: “Mijn team maakt geen fouten.”

Over het mislopen van een achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton, en dan vooral de manier waarop, zijn de laatste maanden liters inkt gevloeid. Maar het was in 2021 niet allemaal kommer en kwel bij Mercedes want de Silberpfeile mochten aan het eind van het seizoen wel voor de achtste opeenvolgende keer de wereldtitel bij de constructeurs richting Brackley meenemen.

Die dominantie van Mercedes begon samen met de intrede van de hybride-krachtbronnen in de Formule 1 maar in 2022 beleeft de sport een van grootste grootste wijzigingen in de geschiedenis van de sport en het risico is ook voor Mercedes groot dat ze de bal misschien wel eens misslaan. 

Maar daar rekent Lewis Hamilton niet op, als die vraag gesteld wordt antwoordt hij resoluut: “Mijn team maakt geen fouten.”

“Waarom zou ik daaraan denken?” aldus Hamilton tegenover de officiële website van de F1. “We hebben acht wereldtitels op rij gewonnen. Waarom zou ik dat denken?”

“Mijn team maakt geen fouten. Natuurlijk bestaat er altijd een risico maar we maken geen fouten. Er zijn veel intelligente mensen in de fabriek en ik vertrouw ze voor de volle honderd procent. Met wat we ook starten vandaag, of het nu goed of slecht is, we slaan er ons wel door. We hebben altijd een goed ontwikkelingsplan en geweldige werknemers.”

Het wordt alleszins een interessant jaar want elk team heeft een andere interpretatie van de regels. De Technisch Directeur bij Mercedes, Mike Elliott, heeft al laten weten dat hij het ontwerp van de sidepods van de Red Bull interessant vindt maar ook bij Mercedes zijn er een aantal interessante dingen te zien.

Zelfs een doorwinterde veteraan als Lewis Hamilton is nog steeds enthousiast over de nieuwe regels. 

“Ik denk dat elk jaar opwindend is,” aldus Hamilton. “Maar als je naar de vorige jaren kijkt was het telkens een evolutie van het jaar voordien. Dit seizoen is het iets helemaal nieuw.”

“Natuurlijk heb ik het ontwerp van onze wagen de laatste maanden gevolgd maar als je nu de wagens van iedereen op de baan ziet krijg je toch een beter zicht op wat allemaal verschillend is, als er al verschillen zijn. Waarom hebben bepaalde teams bijvoorbeeld een bepaalde richting gekozen op het gebied van sidepods, de voorvleugel of de vloer.”   

“Dus ik denk dat dit het meest opwindende pré-season is, je hebt absoluut geen idee van waar je staat.”

Op 10 maart zullen Lewis Hamilton en al zijn concullega’s ongeveer weten waar ze staan want dan mogen ze aan de slag voor de laatste testen op het circuit van Bahrein alvorens het seizoen op 20 maart officieel op gang geschoten wordt in datzelfde Bahrein. 

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022