Lewis Hamilton waarschuwt concurrentie na sterke start op vrijdag: “Ik heb er vertrouwen in!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een vierde tijd in de eerste oefensessie en een zevende tijd in de tweede oefensessie lijkt Lewis Hamilton vertrouwen te hebben gekregen voor de rest van het raceweekend. Er volgde zelfs een waarschuwing richting de concurrentie.

Dat de rondetijden moeilijk te interpreteren zijn en niet echt representatief voor de rest van het raceweekend, da beseft iedere F1-fan, maar Lewis Hamilton is desondanks wel opgetogen en heeft duidelijk vertrouwen voor de rest van het weekend. Hamilton is vooral tevreden over hoe de Mercedes W15 reageert op het circuit.

“De wagen voelde sterk aan en ik slaagde er zelfs niet in om mijn snelste rondje tot een einde te brengen,” blikte Hamilton terug op zijn vrijdag in Canada. “Dit is één van de beste circuits waar we naartoe gaan dus ik heb er echt van genoten. De zaterdagen bleken voor ons recent een grotere uitdaging maar ik heb er vertrouwen in dat de wagen goed reageert op mijn input.”

“Uiteindelijk zullen we pas tegen de kwalificatie weten waar we ons bevinden maar het was over het algemeen een goede dag.”