Lewis Hamilton wil als ‘zuiverste’ rijder F1-kampioen worden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton vertelt dat hij voor de achtste keer wereldkampioen wil worden op een mooie manier en door de zuiverste rijder te zijn.

Dit seizoen heeft Lewis Hamilton in zijn jacht op een achtste wereldtitel een serieuze kluif aan Max Verstappen. De jonge Nederlander staat er ook om bekend dat hij geen duimbreed toegeeft en dat heeft al voor een paar incidenten op de baan gezorgd. Hamilton laat weten dat het gevecht met Verstappen ervoor heeft gezorgd dat zijn eigen rijstijl veranderd is.  

Na twee opeenvolgende overwinningen in Brazilië en Qatar telt de achterstand van Hamilton op Verstappen nog slechts acht punten. 

“In plaats van iemand het voordeel van de twijfel te geven, moet je weten wat gaat gebeuren”, vertelde Hamilton tegen een klein groepje journalisten waaronder BBC, Motorsport en The Race.

“Je moet er altijd klaar voor zijn om een botsing koste wat kost te vermijden. Als dat betekent dat je wijd moet gaan, dan wil je het einde van de race zien, toch? Als je koppig bent en je houdt voet bij stuk, dan ga je crashen.”

“Dat is wat ik net heb geprobeerd te doen. Ik heb geprobeerd om ervoor te zorgen dat ik een crash vermijd en ik denk dat ik daar in de meeste scenario’s behoorlijk goed in ben geslaagd. Je kunt het niet altijd perfect doen.”

“Als je aan de buitenkant van een auto zit, is uitwijken vrijwel altijd de verstandigste optie om het einde van de race te zien.

“Als je aan de binnenkant zit, zijn er scenario’s waarin ik echt geloof dat ik gelijk had, zelfs als ik bijna wiel aan wiel zit met de auto.”

Met dat laatste verwijst Hamilton duidelijk naar de crash in Silverstone waarin hij Max Verstappen in de openingsfase van de race de vangrails in katapulteerde. “Mijn voorwiel zat naast zijn voorwiel, dus het was niet zo dat mijn wiel naast zijn achterwiel zat toen hij naar binnen ging.”

Hamilton vergelijkt dit incident ook met het ondertussen veelbesproken incident in Brazilië. 

“Als ik gewoon op het gas was gebleven en van de baan was gegaan en vervolgens de positie had behouden, wat zou het scenario daar dan zijn geweest?”

“Ik vind het niet erg om degene te zijn die een stap terug zet”, benadrukte hij. “Ik ben niet te groot of te succesvol om me te moeten terugtrekken en op een andere dag te vechten. Ik weet dat dat soms de weg is die je moet nemen. Je moet de slimmere zijn.”

“Ik wil de puurste rijder zijn, door snelheid, door keihard werken en vastberadenheid, zodat er aan het eind niet te ontkennen valt wat ik heb bereikt.”

De wereldkampioen is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe en hij vertelt dat Max Verstappen niet de enige is met zo’n rijstijl.

“Hij is niet de enige rijder waar ik tegen heb geracet die zo is. Het is niet de eerste keer dat ik te maken heb met een rijder die op bepaalde manieren zowel goed als slecht is.”

“Ik weet hoe het voor hem is, de schijnwerpers en de druk van de sport op die leeftijd. Hij is een supersnelle jongen en hij zal sterker en sterker worden naarmate hij volwassener wordt, wat hij ongetwijfeld zal doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022