Lewis Hamilton wil dat dominantie Red Bull wordt doorbroken: “Mercedes werd ook gehinderd door reglementswijzigingen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zou het logisch zijn als er maatregelen worden genomen om de dominantie van Red Bull in de F1 te doorbreken, het is iets dat volgens Hamilton ook meermaals is gebeurd tijdens de dominante jaren van Mercedes in de Formule 1.

Na jaren van dominantie door Mercedes bereikte die dominantie rond 2020 een hoogtepunt. Bij Mercedes leken ze een soort ‘partymodus’ voor hun motor te hebben die tijdens de kwalificatie ervoor zorgde dat ze quasi onverslaanbaar waren. De FIA en de F1 grepen in door vanaf de GP van Italië in 2020 de befaamde ‘partymodus’ te verbieden. Geen extra vermogen meer dus tijdens de kwalificatie en dezelfde motormodus moest aangehouden worden doorheen de kwalificatie en de race.

Lewis Hamilton is van mening dat gelijkaardige maatregelen tegenover Red Bull opportuun zijn, zeker nu de renstal de sport op haast ongeziene wijze domineert.

“Wij hebben doorheen de jaren heel wat wijzigingen ondergaan om ons te vertragen en dat was beter voor de sport,” vertelde Hamilton tegenover de media. “Wanneer je naar 2020 kijkt, onze kwalificatiesnelheid was verbazingwekkend maar ze namen bijvoorbeeld onze ‘kwalificatiemodus’ voor de motor af en het bracht ons tijdens de kwalificatie dichter bij de anderen.”

“Langs de ene kant hebben de engineers geweldig werk verricht en verdienden ze die voorsprong, maar als racefan wil je iedereen dichter bij elkaar zien.”

“Dit seizoen hebben we achter de Red Bulls een zeer mooi kampioenschap gezien waarbij Mercedes, Ferrari, Aston Martin en de andere teams zich dichter dan ooit bij elkaar bevinden.”

“Op sommige manieren heeft de reglementswijziging gewerkt, op andere vlakken is er nog werk te doen.”

“Wanneer je naar sommige teams kijkt, we worden allemaal geplafonneerd op het vlak van het budget, maar sommige teams hebben op het vlak van de windtunnel enzovoort niet dezelfde middelen als andere grotere teams met hun fabriek hebben, die hebben immers lang, lang geleden jaren aan een stuk veel geld geïnvesteerd en dat kunnen ze niet inhalen.”

“Er is altijd werkt te doen maar de sport heeft het geweldig gedaan en ik hoop dat de fans in de toekomst niet opnieuw Mercedes, Ferrari of een ander team gedurende tien jaar zien domineren.”

“Dat is niet in het belang van wat de rijders willen of wat de fans willen. We willen een strijd zien die close is en ik hoop dat het beter en beter wordt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner