“Lewis Hamilton wordt mogelijk vervangen door Pierre Gasly”

Mercedes F1 media
Mercedes F1 media

Een opmerkelijk bericht dit weekend uit Groot-Brittannië. Volgens ‘Express’ zou Mercedes Pierre Gasly als kandidaat beschouwen om Lewis Hamilton eventueel te vervangen.

Al dagenlang blijft de geruchtenmolen rond Lewis Hamilton draaien. Sinds zijn verlies tijdens de GP van Abu Dhabi hult Hamilton zich in stilzwijgen op de sociale media.

Daarnaast zorgde een uitspraak van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ervoor dat er alleen nog maar meer geruchten kwamen. Toto Wolff liet immers verstaan dat hij betwijfelde of Hamilton in 2022 wel op de F1-startgrid zou staan.

Ook na de overgang van oud naar nieuw is het nog steeds stil op het sociale media-account van Hamilton. Toto Wolff liet verstaan te hopen dat Hamilton in 2022 gewoon voor Mercedes zal racen en volgens het Britse ‘Express’ is de kans nog steeds het grootst dat de zevenvoudig F1-kampioen gewoon zal racen.

Mercedes zou ondertussen echter ook aan het bekijken zijn wie de mogelijke vervanger van Hamilton kan zijn mocht hij toch beslissen om de F1 voor bekeken te houden. Op zaterdag bericht ‘Express’ dat daarbij vooral naar AlphaTauri-rijder Pierre Gasly wordt gekeken.

Gasly ligt echter nog steeds tot eind 2023 onder contract bij AlphaTauri, het tweede team van Red Bull. Mercedes zal Gasly dan eventueel moeten afkopen en het is ook maar de vraag of Red Bull wel een talentvolle rijder zoals Gasly naar concurrent Mercedes wil laten gaan.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer