“Lewis Hamilton zal met gemak de records van Michael Schumacher verbreken”

Als we Alain Prost mogen geloven wordt Lewis Hamilton met gemak acht keer wereldkampioen en zal hij zo de records van Michael Schumacher makkelijk verbreken.


De Franse viervoudige wereldkampioen komt tot die conclusie nadat hij Hamilton en zijn team heeft bezig gezien op de Red Bull Ring. De eerste keer won Valtteri Bottas de GP van Oostenrijk en de week nadien won Hamilton de GP van Stiermarken op een dominante manier.

Prost heeft ook gezien dat Mercedes het te kloppen team blijft in 2020 en hij ziet weinig beterschap voor volgend jaar, dit gezien de regels nagenoeg hetzelfde blijven.

“Hoe stabieler hij is in zijn team hoe stabieler zijn leven wordt, je ziet gewoon dat hij beter is,” aldus Prost tegenover ‘Reuters.’

“Lewis verslaan in de strijd om de wereldtitel wordt enorm moeilijk, zeker met de auto en het team dat hij nu heeft. Eigenlijk is het bijna onmogelijk in normale omstandigheden.”

De uitspraken van Prost in acht genomen moeten we bijna geloven dat de records van Michael Schumacher bijna met de vingers in de neus van de tabellen zullen gereden worden. Maar op hoeveel titels ziet Prost Hamilton dan stranden?

“Hij heeft er al zes, ik zou zeggen met gemak acht. Ik zie dit jaar niemand anders winnen, misschien Bottas. Het hangt er een beetje van af hoeveel races je rijdt, je kan er altijd een of twee missen door mechanische pech bijvoorbeeld, je weet maar nooit. Hij heeft dezelfde auto.”

“Maar ik zie geen enkele andere auto het kampioenschap winnen van een Mercedes dit jaar of volgend jaar. Wat daarna komt weet ik niet zeker, misschien Renault.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner