Lewis Hamilton: “Ze hebben Eau Rouge een beetje verpest”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat er een enorme hobbel verschenen is in Eau Rouge waardoor de legendarische bocht een beetje verpest is.

Al tijdens de ochtend voelde de wereldkampioen dat er iets veranderd is aan de Eau Rouge. Hij heeft het over een enorme hobbel die verschenen is ter hoogte van het compressiepunt van de bocht. Hamilton denkt dat het iets te maken heeft met de overstromingen en de gigantische modderstromen die daarmee gepaard gingen.

“Het is een geweldig circuit,” steekt Hamilton van wal. “Het is enorm hobbelig in Eau Rouge nu, er is iets gebeurd.”

“Ze hebben het een beetje verpest met wat ze gedaan hebben. Ik weet niet of er een nieuw stuk asfalt gekomen is, maar er is een enorme hobbel ter hoogte van het compressiepunt die ik nog nooit gevoeld heb.”

“Ik denk dat het iets te maken heeft met de modderstromen, de regen, of iets soortgelijks.”

Niet lang na de woorden van Hamilton gebeurde er een enorme crash in de W Series, verschillende dames lieten zich verrassen door het natte wegdek in Eau Rouge. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij maar de Nederlandse Beitske Visser en de Noorse Ayla Agren moesten toch voor een check up naar het ziekenhuis.

Aan de layout van de bekendste bocht van het wereldkampioenschap wil men niet raken maar er gaan wel stemmen op om de uitloopstroken aan te pakken. Nu gebeurt het vaak dat rijders de bandenmuur ingaan en daarna terug het circuit op worden gekatapulteerd, zoals bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in 2019 en dit jaar nog met Jack Aitken tijdens de 24 uren van Spa. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print