“Lewis Hamilton zie je nooit iets smerig met een tegenstander uithalen”

Lewis Hamilton mag dan wel een zesvoudig F1-kampioen zijn, de Brit behaalde die titels volgens zijn team nooit door met een tegenstander iets ‘smerig’ uit te halen.


Alle F1-wereldkampioenen bouwen doorheen de jaren een bepaalde reputatie op, daarop vormt Lewis Hamilton geen uitzondering. Hamilton mag volgens velen dan wel een feestbeest zijn naast de Formule 1, in de Formule 1 is hij naar verluidt steeds een erg integer iemand.

Dat is althans de mening van James Allison, de technisch directeur van het Mercedes F1 team waarvoor Hamilton rijdt en waarmee de Brit vijf van zijn zes F1-wereldtitels veroverde.

“Ik heb het geluk gekend om met mensen te mogen werken die enorm integer zijn. Volgens mij is dat ook een eigenschap die Lewis goed omschrijft,” aldus Allison tijdens een interview op het YouTube-kanaal van het Mercedes F1 team.

“Hij heeft ontelbaar veel races gewonnen maar het is enorm moeilijk om een moment te vinden waarop Lewis iets lelijk of smerig op het circuit doet.”

“Ik hoop dat hij dit gedurende de rest van zijn carrière kan volhouden want het is een volkomen ongeschonden record. Het enige dat je hem ziet doen zijn adembenemende en ongelooflijke dingen.”

Met zijn 35 jaar mag Lewis Hamilton dan wel tot de ‘oudjes’ op de F1-startgrid behoren, volgens Allison kan Hamilton nog jaren meedraaien in de Formule 1.

“Hij is momenteel één van de oudste rijders op de startgrid van de Formule 1 maar hij rijdt alsof hij tot de jonge mannen behoort.”

En daarbij heeft Hamilton op zijn minst één doel voor ogen: een zevende F1-wereldtitel, waarmee hij het ongenaakbare record van Michael Schumacher zou evenaren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}