“Liberty Media denkt te weten wat het doet maar de F1 is geen basketball”

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft opnieuw in zijn geheel eigen steil zijn visie gegeven over de F1 en hoe de sport door Liberty Media wordt geleid.


Momenteel bevindt de F1 zich in de erg moeilijke situatie waarin men totaal geen idee heeft wanneer het seizoen eventueel kan starten en worden er stelselmatig races geschrapt of uitgesteld.

Volgens Bernie Ecclestone kan Liberty Media maar best beslissen om het volledige F1-seizoen dit jaar te schrappen en moet het zich ineens focussen op 2021.

“Men moet het volledige F1-seizoen annuleren. Niemand weet hoe het verder zal evolueren, ” vertelt Ecclestone in een interview met het Duitse ‘Sport1′.

“Het zijn uiteindelijk toch de politiekers die beslissen. Tot het echt veilig is zal echter niemand toestaan dat er grote publieke evenementen georganiseerd worden. Die verantwoordelijkheid wil niemand nemen.”

Ecclestone meent ook dat de Amerikaanse visie van Liberty Media niet past bij een Europese sport zoals de Formule 1.

“De mensen van Liberty Media denken te weten wat ze doen. De Formule 1 heeft echter een Europees DNA. Je kan de sport niet leiden zoals basketball of American Football.”

Er moet te midden van deze coronacrisis krachtdadig opgetreden worden meent Ecclestone.

“Ik kreeg vroeger veel kritiek over mijn voorkeur voor het dictatorschap, dat viel deels toe te schrijven aan mijn Britse humor die niet goed begrepen werd. Nu moeten er echter individuen opstaan die knopen durven doorhakken. Tijdens deze coronacrisis wordt nog maar eens duidelijk dat een democratie op zo’n moment niet werkt. Een democratie heeft in de F1 nog nooit gewerkt,” besloot Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}