Lichaam F1-legende opgegraven voor vaderschapstests

De resten van vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 Juan Manuel Fangio zijn gisteren opgegraven voor het uitvoeren van twee vaderschapstests.

Fangio, die op 17 juli 1995 op 84-jarige leeftijd overleed, is nooit getrouwd geweest en had naar verluidt ook geen kinderen. Dat laatste wordt nu echter betwist door twee mannen die onafhankelijk van elkaar beweren dat ze een zoon van Fangio zijn.

Onder meer Oscar Espinosa, een voormalige Formule 3-piloot, vroeg twee jaar geleden al een vaderschapstest. Een andere man vroeg dan weer in 2005 een vaderschapstest aan. Zo’n maand geleden stemde een rechter in de Argentijnse stad Mar del Plata in met de opgraving van de resten van Fangio zodat de vaderschapstests uitgevoerd kunnen worden.

De opgraving van de resten van Juan Manuel Fangio vond gisteren plaats op de begraafplaats van Balcarce, zo’n 400 kilometer ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Er werden naar verluidt twee stalen genomen. Verwacht wordt dat de resultaten van de tests binnen de zestig dagen bekend zijn.

Fangio werd vijf keer wereldkampioen in de Formule 1, waarvan vier jaar op rij (1951, 1954, 1955, 1956 en 1957). De Argentijn was lange tijd recordhouder van het meeste aantal wereldtitels in de Formule 1, tot Michael Schumacher dat record verbrak met zeven wereldtitels. Van de nog actieve F1-piloten benadert Sebastian Vettel met vier wereldtitels het record van Fangio het meest.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}