Loeb wil het zitje van Bourdais

Sebastien Loeb heeft laten weten dat hij in 2010 graag het zitje van Sebastien Bourdais zou willen vullen. De vijfvoudige wereldkampioen WRC zou liefst beide sporten combineren en geeft wel toe dat hij er nog niet helemaal klaar voor is.

“Het zou kunnen, als de kalender van de F1 maar niet overlapt met die van de WRC. Indien er een plaats vrij is bij Toro Rosso wil ik me er best voor aanbieden. De F1 is anders dan rally rijden, momenteel ben ik er nog niet klaar voor. In de F1 zijn de omstandigheden anders”, zo vertelde Loeb aan het Franse L’equipe.

Als Sebastien Loeb actief wil zijn in de F1 zal hij waarschijnlijk toch een keuze moeten maken. Beide sporten combineren en dan ook nog rijden voor meerdere autoproducenten zou dan ook eerder onlogisch zijn in de hoogste tak van de autosport. Bij Citroën wist men ondertussen al te vertellen dat Loeb gewoon in de WRC actief zal blijven.

“Sebastien Loeb zal niet in de plaats van Sebastien Bourdais rijden in 2010. We willen duidelijk maken dat Loeb geen F1 gaat rijden, ook niet als Bourdais zijn zitje verliest. Sebastien heeft laten merken dat hij zin heeft in de F1 maar dat vinden wij niet vreemd aangezien het voor hem eerder een droom is. Het is niet de bedoeling dat we gaan dromen”, zo vertelde directielid Olivier Quesnel van Citroën.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}