Long beach sluit voorlopig terugkeer op F1-kalender uit

Long Beach heeft bekendgemaakt dat het een terugkeer op de F1-kalender op korte termijn uitsluit.

Bijna exact een jaar geleden schreven we dat Bernie Ecclestone een gesprek had gehad met de organisatoren van de Long Beach Grand Prix en dit met het oog op een mogelijke terugkeer van de Formule 1 (Lees: Keert de Formule 1 terug naar Long Beach?). Die kansen op een terugkeer zijn nu helemaal geslonken, toch op korte termijn.

Long Beach kondigde immers aan dat het contract met de IndyCar werd verlengd tot 2018. Het huidige contract liep dit jaar af en Bernie Ecclestone trachtte van dit moment gebruik te maken om de Formule 1 te laten terugkeren naar het circuit nabij Los Angeles. Long beach stond in het verleden van 1976 tot en met 1983 op de kalender.

Het stadsbestuur van Long Beach heeft wel laten weten dat het na 2018 wil praten met andere raceklassen om deze eventueel te laten doorgaan op het circuit. Indien de Formule 1 zou terugkeren naar Long beach zouden er echter wel voor een slordige 6,5 miljoen euro aan investeringen noodzakelijk zijn om de veiligheid van het circuit op te krikken tot het niveau dat de Formule 1 vereist.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}