Lorenzo Bandini trofee voor Vettel

Sebastian Vettel mocht in Italië de prestigeuze Lorenzo Bandini Trophy gaan afhalen.
Vettel maakte in 2008 duidelijk een goede indruk bij de meeste supporters en teams. De jonge Duitser scoorde in zijn debuutjaar maar liefst 35 punten en eindigde daarmee knap achtste in het kampioenschap, een goede reden om ook hem nog met een award te belonen.

Op naar Italië dus voor Vettel om daar de Lorenzo Bandini Trophy in ontvangst te nemen. Deze award wordt Vettel geschonken door het dorp waar voormalig rijder Bandini wonende was. In 1967 kwam Bandini om het leven nadat hij crashte op het circuit van Monaco. In Brisighella is men hem nog steeds niet vergeten en daarom schenkt men dus ook dit jaar een award aan een F1-rijder.

Sebastian Vettel liet dit event uiteraard niet onopvallend passeren want hij wilde er zelf heen rijden. Niet in een personenwagen maar in de F1-wagen van Toro Rosso. Vettel moest slechts een afstand van 12 kilometer afleggen om zichzelf van de fabriek van Toro Rosso naar Brisighella te begeven. De toeschouwers zullen alvast erg tevreden zijn geweest. Meteen na zijn aankomst werd Vettel ontvangen door de familie van voormalig rijder Bandini om hem vervolgens de award te overhandigen.

Eerder al wisten ondermeer Michael Schumacher, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Jacques Villeneuve en Robert Kubica de award te ontvangen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023