Lotterer mogelijke rijder voor Caterham in Abu Dhabi

Caterham heeft André Lotterer, die eerder dit seizoen uitkwam voor Caterham in België, opnieuw gevraagd om te rijden voor hun team.
image
Caterham wil graag dat André Lotterer ook in Abu Dhabi weer hun kleuren kan verdedigen. Maar Lotterer heeft al te kennen gegeven nog niet te weten wat hij zal doen. Verder zit Caterham met het probleem dat een F1-team maar vier rijders per seizoen mag gebruiken.

Lotterer heeft dit seizoen al één Grote Prijs afgewerkt voor Caterham, maar twijfelt nog als hij voor een tweede keer wil rijden voor het team uit Leafield.

Lotterer heeft het volgende te zeggen over het aanbod van Caterham: “Caterham heeft mij inderdaad gecontacteerd, maar ik weet niet wat ik met het aanbod moet doen.” De Duitser heeft immers een erg drukke agenda. Dit weekend komt hij uit voor Audi in het WEC in Bahrein. De week na Abu Dhabi moet Lotterer ook weer aan de bak in het WEC, dan in Brazilië.

Dat Caterham uitkomt bij Lotterer is geen verassing. Nadat het team twee races aan de kant stond, zal het er in Abu Dhabi wel weer bij zijn in tegenstelling tot Marussia.

Zoals eerde vermeld mag een team maar vier rijders per seizoen inzetten. Op dit moment zit Caterham aan drie rijders: Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson en André Lotterer. Marcus Ericsson rijdt volgend seizoen voor Sauber en heeft reeds gebroken met Caterham. Dus Caterham moet op zoek naar een vervanger.

Dit betekent dat Caterham zeker een zitje moet geven aan ofwel Kamui Kobayashi, ofwel aan André Lotterer, tenzij de FIA beslist een uitzondering te maken. Een andere mogelijkheid is ook dat zowel Kobayashi als Lotterer rijden voor Caterham. Hierover is er nog geen beslissing gevallen.

Kobayashi liet reeds weten dat hij in de auto zal stappen als Caterham hem dat vraagt. Dit is Kobayashi immers verplicht tegenover het team, omdat dit zo in zijn contract staat. Het is wel niet duidelijk dat door de huidige situatie van het team daar veranderingen zijn ingekomen.

Naast Lotterer wordt ook Roberto Merhi in verband gebracht met een zitje voor Abu Dhabi. Merhi heeft immers al enkele keren voor Caterham een vrije training afgewerkt. Ook Rubens Barrichello is een mogelijke vervanger van Ericsson. Als laatste heeft Alice Powell ook nog een kans.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print