Lotus: “E23 Hybrid is een serieuze stap vooruit”

Lotus toonde ons vandaag de eerste beelden van haar nieuwe F1-bolide: de E23 Hybrid. Bij Lotus hopen ze dankzij de wagen een serieuze stap voorwaarts te zetten.

2014 was een grote teleurstelling voor Lotus. Het team kwam met een gewaagd ontwerp van een ‘dubbele’ neus. Het hoopte een stap voorwaarts te zetten en definitief de strijd met de toppers te kunnen aangaan.

Het tegenovergestelde was echter waar. De Lotus E22 met de ‘dubbele’ neus was niet competitief genoeg, net als de krachtbron van Renault. Bovendien was ook de betrouwbaarheid niet zoals het hoorde.

Met de E23 Hybrid hoopt Lotus deze keer een grote stap in de juiste richting te zetten. Het team maakte ook de overstap naar motoren van Mercedes, wat op zich alleen al tot betere prestaties zou moeten leiden. Al is die krachtbron op zich geen garantie voor succes, kijk maar naar McLaren het voorbije seizoen, dat eveneens met motoren van Mercedes reed.

“De E23 Hybrid betekent een serieuze stap voorwaarts voor ons,” zei Nick Chester, de technisch directeur van Lotus. “Het is geen geheim dat we vorig jaar problemen ondervonden met onze wagen. We hebben dan ook elk aspect van de wagen aangepakt waarmee we problemen ondervonden. We hebben heel wat progressie geboekt in onze windtunnel en op het vlak van de inrichting en koeling van de wagen. We verwachten dat de E23 veel, veel beter zal presteren dan zijn voorganger.”

“Wat nieuw voor ons is, is zeker en vast onze motorleverancier. We wijzigden onze motor omdat het één van de punten is waarop het meeste progressie geboekt kan worden en dat lijkt ook het geval te zijn. Het gaat hem dan niet alleen over de prestaties maar ook over de betrouwbaarheid en de bestuurbaarheid van de wagen. Ook op het vlak van inrichting en koeling van de wagen maakt het een wezenlijk verschil,” aldus Chester.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}