Lotus F1 team moest bandenwarmers lenen bij de concurrentie

Het zit het financieel geplaagde Lotus F1 team niet mee. De renstal moest gisteren zelfs bandenwarmers lenen bij concurrerende teams zodat het kon deelnemen aan de derde oefensessie en kwalificatie.

Vrijdag op zaterdagnacht trok er een hevig onweer over Monza en dat zorgde voor hevige regenval. In die mate zelfs dat het Lotus F1 team met een ernstig probleem zat. Er was een kortsluiting opgetreden bij een groot deel van haar bandenwarmers en dat is natuurlijk een groot probleem.

Het team kon mits de nodige moeite deelnemen aan de laatste oefensessie maar het zag er naar uit dat het slechts drie bandensets per rijder kon opwarmen voor de kwalificatie en dat zou uiteraard dramatisch zijn, wetende dat er veel meer bandensets noodzakelijk zijn.

Maar er bestaat nog collegialiteit in een harde wereld zoals die van de Formule 1. Enkele rivaliserende teams sprongen bij. Ferrari, Sauber en Toro Rosso leenden bandenwarmers aan Lotus zodat het team probleemloos kon deelnemen aan de kwalificatie.

“We kwamen ’s ochtends aan terwijl het hevig redende en heel wat van onze bandenwarmers waren nat en werkten niet meer,” aldus Alan Permane tegenover motorsport.com. “We hadden nog maar drie sets bandenwarmers per wagen, wat er al voor zorgde dat de laatste oefensessie niet geheel verliep zoals het hoorde. We konden immers slechts met één setje banden rijden en moesten vervolgens onze kwalificatiebanden opwarmen. Het zou ons echt beperkt hebben tijdens de kwalificatie.”

“Gelukkig leenden Sauber, Ferrari en Toro Rosso ons enkele sets bandenwarmers. Ik kan hen echt niet voldoende bedanken. We zouden echt problemen gehad hebben zonder hen.”

“We zouden per wagen met slechts drie bandensets kunnen deelnemen hebben aan de kwalificatie en dat zou onze kwalificatie serieus gecompromitteerd hebben,” besluit Permane.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}