Lotus: “Raikkonen blijft normaal bij ons”

De speculaties over de toekomst van Kimi Raikkonen nemen toe maar volgens Eric Boullier, de teambaas bij Lotus, is de kans groot dat de Fin gewoon bij Lotus blijft.
image
De voorbije weken werd Kimi Raikkonen ondermeer gelinkt aan een mogelijke overstap naar Red Bull. Er zouden gesprekken zijn geweest tussen het management van de Fin en Red Bull maar het ziet er naar uit dat Red Bull het zitje van Mark Webber aan Daniel Ricciardo gaat geven. Officieel heeft Red Bull echter nog steeds geen beslissing genomen.

Ook aan Ferrari werd de Fin gelinkt. Raikkonen reed al eens voor de renstal en hij werd in 2007 wereldkampioen bij Ferrari. De Fin zou een verlengd verblijf bij Lotus echter prefereren, althans als we zijn manager mogen geloven. Eric Boullier, de teambaas bij Lotus, heeft er eveneens veel vertrouwen in dat Raikkonen ook volgend seizoen voor Lotus zal rijden.

“Ja, ik ben ervan overtuigd dat hij ook in 2014 voor ons zal rijden. Hij houdt van het team, hij is hier graag en hij houdt van zijn huidige omgeving,” zei Eric Boullier. Vooral dat laatste is misschien wel belangrijk want het is algemeen geweten dat Raikkonen zo weinig mogelijk met de pers wil spreken en zo weinig mogelijk pr-opdrachten wil. Iets wat bij Red Bull ongetwijfeld veel meer zou moeten gebeuren.

“Maar we moeten rationeel zijn. We moeten als team financieel sterk blijven en er wachten ons volgend jaar heel wat uitdagingen op technisch gebied. We zijn er nog mee bezig, maar van zodra we weten wat we kunnen dan zullen we erover spreken,” besluit Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}