Lotus rekent op updates voor Spa-Francorchamps

Volgende week vindt de GP van België plaats op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Lotus kent een seizoen om snel te vergeten. Toch hoopt het team uit Enstone om met de nodige updates het seizoen 2014 wat goed te kunnen maken.
image
Het is een traditie om na de zomerpauze uit te pakken met nieuwe updates op de wagens. Op vrijdag worden er dan in Spa heel wat nieuwe onderdelen getest. Dit om de rest van het seizoen goed door te komen. Ook bij Lotus zullen er nieuwe onderdelen gemonteerd worden op de wagens.

Lotus-rijders Grosjean en Maldonado komen uit vakantie en kijken er naar uit om op Spa te racen.

“Sinds Monaco bleven we puntenloos. Hopelijk kunnen we na de zomerstop opnieuw punten sprokkelen. Spa is het beste circuit op de kalender! Het is een droomcircuit door de hoogteverschillen, de snelle bochten en trage technische bochten. Op de lange rechte stukken kan er goed ingehaald worden. Het is een circuit met een ziel”, zegt Romain Grosjean over het voor hem (en voor velen) mooiste circuit ter wereld.

Ook Pastor Maldonado houdt de moed erin om nog wat punten te kunnen scoren.

“Het zou goed zijn voor het team om met volle motivatie aan het volgende seizoen te kunnen beginnen”, zegt Maldonado. Pastor wijst ook nog op het wisselvallig weer in het Belgenland. Lotus was in het begin van het seizoen beter in regenomstandigheden. Misschien hopen ze dan ook op regen.

Plaatsvervangend teambaas Federico Gastaldi zegt dat er een unieke sfeer hangt rond Spa. Het is ook een grote uitdaging voor de rijders.

“Dat maakt het zo leuk voor de rijders”, zegt Gastaldi. “Ook voor het team is het een sensatie om onze rijders bochten te zien nemen zoals Eau Rouge of Pouhon. Deze circuits zijn het hart van Formule 1. We hebben nog twee Europese races. Het zullen moeilijke races worden voor het team, omdat op beide circuits (Spa-Francorchamps en Monza) de krachtbron belangrijk is”, zegt Gastaldi die hoopt om hier en daar nog een puntje mee te nemen.

Technisch directeur Nick Chester heeft het op de site Formula1.com over de updates die het team zal meenemen naar België.

“We hebben een aantal onderdelen ontwikkeld voor de wagens. Er komt een nieuwe carrosserie en we deden nog wat kleine aanpassingen aan de voorkant van de bolides om voor meer neerwaartse druk te zorgen. Daarnaast staan ook aanpassingen aan zowel voor- als achtervleugel op het programma. We weten waar de grote gebreken zitten van onze wagen en op deze plaatsen proberen we dan ook aanpassingen te doen. Zo proberen we dit seizoen nog goed af te sluiten”, zegt Chester.

Het belooft voor het Britse team op vrijdag een druk programma te worden.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}