Lotus voor een keer niet het snelste nieuwe team

Net zoals je er dit jaar vanuit kon gaan dat Red Bull bijna altijd de pole pakt, kon je er vanuit gaan de Lotus het snelste nieuwe team zou zijn. Deze keer echter was het Virgin racing dat met die eer ging lopen, en zo bleven de Lotus-rijders gefrustreerd achter…
Het was érg druk in de beginfase van Q1, omdat de weermannen toch nog regen voorspelden. Iedereen wou dus snel naar buiten om ene tijd neer te zetten. Daardoor reden na enkele minuten dan ook alle rijders rond op het circuit. Daar waar anders de eerste vijf minuten de nieuwe teams vrije baan hebben, moesten ook zij nu rekening houden met het drukke verkeer,op het kortste circuit van de kalender.

“Het lukte mij maar niet een geheel vrije ronde te rijden. Daar slaagde ik pas in de slotfase in van Q1, maar ik had toen het gevoel dat het circuit natter was dan enkele momenten daarvoor”, uit Trulli zijn frustratie.

“Daardoor kon ik de tijd van Glock niet verbeteren. Desondanks voelt de auto al het hele weekend goed aan, of het nu regent of niet. Hopelijk kunnen we dat morgen bewijzen tijdens de race. De kansen zijn er, want we kwalificeerden ons met een afstelling voor droog weer.”

Voor teamgenoot Kovalainen zag de kwalificatie er hetzelfde uit. “Dit was een teleurstellende sessie voor mij. Iedere keer als ik aanzette voor een snelle ronde, zat er een andere auto in de weg. Dat kan gebeuren op zo’n korte baan als in Brazilië. Ik hoop morgen tijdens de race meer geluk te hebben.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print