Lotus ziet beide rijders uitvallen

Beide Lotus-rijders dienden vandaag het wedstrijd vroegtijdig te staken. Kovalainen kende een technisch probleem terwijl Trulli een bijzondere crash afleverde.
Jarno Trulli heeft zich vandaag zonder twijfel in de kijker gereden. De Italiaanse rijder botste in Rascasse op een wagen van Hispania Racing. Trulli hoopt het komende race alvast veel beter te kunnen doen.

“Ik ken niet bepaald een goed weekend hier in Monaco. Ik zat vast achter de wagens van HRT en je vindt hier geen plaats om te passeren. Plots vertraagde Chandhok ter hoogte van Rascasse en leek het alsof hij me de ruimte liet. Ik wilde hem passeren en we botsten gewoon op elkaar. Het team op zich boekte in Monaco duidelijk vooruitgang en daarom hoop ik het ongeluk nu achter mij te kunnen laten zodat ik komende wedstrijd een stuk beter kan doen”, aldus Jarno Trulli.

image

Teamgenoot Heikki Kovalainen geraakte uiteindelijk niet verder dan ronde 59. De Finse rijder kende een zeer moeizame wedstrijd en besloot uit veiligheid de garage op te zoeken.

“Mijn wedstrijd op zich was fantastisch. Ik kreeg mijn banden niet op de optimale temperatuur maar op zeker ogenblik was dan toch alles naar wens in de wagen. Ook de balans was erg goed vandaag. Op zeker ogenblik voelde ik aan het stuurwiel dat er iets fout was aan de wagen. In de tunnel voelde ik me niet bepaald nog veilig en vervolgens zocht ik de garage op. Er bleek zich een mechanisch probleem te hebben voorgedaan. We zullen de komende races moeten blijven aanvallen want vandaag al was duidelijk dat we de beste nieuwkomer zijn in 2010”, aldus Kovalainen.

image

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”monaco_persfotos_21.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}