Lowdon en Booth verlaten het Manor F1 team

Tijdens het raceweekend in Mexico ontstond het gerucht dat sportief directeur Graeme Lowdon eind dit seizoen het Manor F1 team zou verlaten. Die geruchten namen de voorbije dagen alleen maar toe.

Lowdon bevestigde in Brazilië dat hij en teambaas John Booth eind dit seizoen inderdaad de renstal verlaten.

“Ik ben hier aanwezig tijdens de GP van Brazilië en zal dat ook in Abu Dhabi zijn. Dat zal echter mijn laatste race voor het team zijn,” aldus Lowdon tegenover Sky Sports F1.

“Abu Dhabi zal ook de laatste race voor John (Booth) zijn. We hebben zeer lang samengewerkt en hebben enkele moeilijke uitdagingen overwonnen. We hebben een ongelooflijke tijd beleefd en die hadden we zeker niet willen missen.”

Lowdon en Booth hebben er sterk toe bijgedragen dat het Manor F1 team, ondanks het missen van de laatste drie races van het seizoen 2014, alsnog een doorstart kon maken begin 2015. Daarvoor konden ze op de financiële steun van Stephen Fitzpatrick rekenen maar de samenwerking en relatie met Fitzpatrick zou mee aan de basis van het vertrek van Lowdon en Booth liggen.

Lowdon wou daar echter niet veel over kwijt: “Ik denk dat de reden van ons vertrek best tot de ‘interne keuken’ blijft behoren”.
a:0:{}
Ook tijdens de tweede oefensessie waren beide Mercedes-bolides bovenaan terug te vinden. Deze keer was het echter Nico Rosberg die de snelste tijd liet noteren.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}