Luca di Montzemolo reageert op felle kritiek van nieuwe Ferrari-baas

Voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo is het niet eens met de uitlatingen van Sergio Marchionne.

In september kondigde Luca di Montzemolo zijn ontslag als Ferrari-President aan. De F1-paddock stond meteen in rep en roer, al gonsde het al enkele dagen, zelfs weken van geruchten.

Sergio Marchionne, de grote baas van moederbedrijf Fiat-Chrysler, nam zelf het roer in handen bij Ferrari en de voorbije dagen vielen er de nodige personeelswissels en ontslagen te noteren. Marchionne uitte ook kritiek op het beheer en de beslissingen die de voorbije jaren bij Ferrari genomen waren, maar Luca di Montezemolo is het niet eens met de kritiek van Marchionne.

“Omwille van mijn grote liefde voor Ferrari en uit diep respect voor iedereen die er nog steeds werkt heb ik me de voorbije weken stil gehouden en niet gemoeid in de discussie,” aldus Luca di Montezemolo tegenover het nieuwsagentschap ANSA. “De voorbije weken heb ik echter heel wat ongefundeerde en erg goedkope beschuldigingen weten passeren. Normaal ga ik niet op zo’n provocaties in.”

“De sportieve successen die Ferrari behaald heeft, meer dan eender welk ander team, de kracht en de prestige die de merknaam Ferrari heeft uitgebouwd, alsook de financiële resultaten die cruciaal zijn voor de Fiat-Chrysler groep en die dit jaar de beste ooit zijn, spreken voor zichzelf,” reageert di Montezemolo. “Ik hoop dat Kerstmis de gemoederen kan bedaren en iedereen tot betere inzichten komt.”

Tijdens de kerstdrink van Ferrari liet Marchionne zich nog ontvallen dat er ook tijdens het seizoen 2015 nog geleden zal worden onder de foute beslissingen uit het verleden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print