Maakt Jean-Eric Vergne in 2019 een F1-comeback?

De kansen op een eventuele F1-comeback van de Fransman Jean-Eric Vergne nemen toe. Een comeback van Vergne zou erg opmerkelijk zijn, aangezien hij ondertussen al enkele jaren de F1 heeft verlaten.

Een bericht gedeeld door JEV (@jeanericvergne) op


Vergne reed in de periode 2011-2014 in totaal 58 races in de Formule 1, waarbij zijn beste resultaat een zesde plaats was. Vier jaar geleden werd Vergne aan de kant geschoven door Toro Rosso, waar hij plaats moest maken voor Carlos Sainz.

De voorbije jaren nam Vergne deel aan het WEC en dit jaar kroonde hij zich tot Formule E-kampioen. Een F1-comeback leek onbestaande maar Vergne heeft tijdens een interview te kennen gegeven dat een F1-comeback in 2019 eventueel tot de mogelijkheden behoort. Vergne bevestigde dat hij met het oog op volgend jaar benaderd is door verschillende teams, waaronder ook een F1-team.

“Het is een mogelijkheid,” vertelde Vergne in Silverstone tegenover ‘Crash.net’.

“Het is grappig hoe de motorsportwereld veranderd! Drie jaar geleden zou niemand gedacht hebben dat iemand uit de F1 me zou bellen om te vragen of ik voor volgend jaar een contract heb.”

Vergne liet tijdens het interview echter niet weten welk F1-team hem gecontacteerd heeft. Maar mogelijk zien we volgend jaar dus opnieuw onderstaand beeld op de F1-startgrid.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen