Mag Pascal Wehrlein bij Ferrari blijven hopen op een F1-comeback?

Zien we Pascal Wehrlein ooit nog terug in de Formule 1? Al simulator-piloot bij Ferrari blijft de Duitser alvast verbonden aan de Formule 1.


De Duitser Pascal Wehrlein was ooit één van de de aanstormende talenten in de Formule 1. Geruggesteund door Mercedes leek Wehrlein dan ook op weg naar een grootse toekomst in de Formule 1.

Tot die dramatische crash tijdens de ‘Race of Champions’ waarbij Wehrlein geblesseerd geraakte aan zijn rug en nek. Wehrlein moest revalideren en belandde uiteindelijk in de Formule E waar hij momenteel voor Mahindra racet.

Daarnaast was Wehrlein ook simulator-piloot voor Ferrari, een rol die hij ook komend seizoen zal mogen vervullen. De Duitse voormalig Mercedes-protégé blijft zo verbonden aan de Formule 1 en mag zo blijven hopen op een eventuele comeback in de toekomst.

“We hebben nog steeds ervaren rijders in de simulator,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Pascal blijft bij ons in 2020 maar we hebben ook andere rijders die misschien niet zoveel ervaring in de Formule 1 hebben maar wel heel wat jaren ervaring in de simulator hebben.”

“Onze simulator-piloten zijn erg goed geïntegreerd in het team. De simulator wordt steeds belangrijker en dat is waarom we ook in de toekomst in de simulator willen investeren,” besloot Binotto.

Wehrlein neemt bij Ferrari zo dus een gelijkaardige functie op zich als onze landgenoot Stoffel Vandoorne die simulator-piloot is bij het Mercedes F1 team en tegelijkertijd voor Mercedes racet in de Formule E.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023