Magnussen: “Als het moet zal ik sterven in mijn F1-bolide”

Zijn rivalen kunnen het maar beter goed onthouden, als Kevin Magnussen in een raceauto stapt draagt zijn overlevingsinstinct niet meer zijn grootste prioriteit weg.


Kevin Magnussen heeft, net als vader Jan, in zijn carrière soms wel eens de indruk gewekt dat hij niet helemaal ten volle voor de sport leeft. We kunnen echter niet ontkennen dat hij een volbloed racer is en dat hij, eens in zijn bolide, bereid is om tot het gaatje te gaan.

Tijdens de GP van Azerbeidzjan kwam het tot een moment tussen Gasly en Magnussen, de twee raakten elkaar zelfs tegen hoge snelheid. Genoeg voor Gasly om Magnussen “de gevaarlijkste rijder waar hij ooit tegen racete” te noemen.

Maar de Deen is niet onder de indruk van de woorden van Gasly en wil zich niet excuseren voor zijn agressieve rijstijl.

“Ik race hard,” laat Magnussen optekenen in een gesprek met ‘Reuters’. “In een situatie zoals de mijne, in een team uit het middenveld, ben je er nooit echt zeker van om punten te scoren. En soms heb je ook helemaal niets te verliezen.”

“Je kan wel een penalty krijgen of je voorvleugel stuk rijden maar als je op de elfde plaats rijdt is er niets te verliezen. Dan moet je er voor gaan. Soms moet je veel agressiever zijn wanneer je in een gevecht verwikkeld bent op de baan.”

Hij geeft grif toe dat als hij in een situatie zou zitten dat hij om het kampioenschap zou strijden, zijn rijstijl wel anders zou zijn.

“Als je voor het kampioenschap gaat moet je alles op langere termijn bekijken,” gaat de Deen verder. “Dat vergt een heel andere aanpak, dan zou je me niet op deze manier zien racen.”

Maar tot het zover is zal hij ervoor blijven gaan en blijft hij racen alsof zijn leven er vanaf hangt en als we ‘K-Mag’ mogen geloven moeten we dat letterlijk nemen.

“Ik hou niet van compromissen. Ik zal altijd alles geven en ben bereid te sterven in mijn bolide. Ik houd niet in, ik zet mijn leven zonder nadenken op het spel.”

“Als ik mijn helm opzet en je zit in de race dan is dat het enige in de wereld. Natuurlijk hou ik ook van mijn familie en er zijn veel mooie dingen in het leven waar ik van geniet. Maar eens ik in de wagen zit, is dat het enige dat telt,” besluit Magnussen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023