Magnussen: “Ik kan het nog niet geloven”

Kevin Magnussen is in de wolken met het verloop van zijn allereerste race in de Formule 1, waarin hij als derde eindigde.
image
“Ik kan het nog steeds niet geloven.” begint de Deen. “Het is wel geen overwinning, maar zo voelt het wel. Het team heeft een moeilijk seizoen achter de rug, waaruit ze keihard wilden terugvechten. Om dan nog te gaan samenwerken met een rookie die geen enkele ervaring heeft … Het was moeilijk voor hen, maar ze hebben zo’n goed werk afgeleverd en ervoor gezorgd dat ik mij onmiddelijk op mijn gemak voelde met alles en iedereen. Meer kon ik niet vragen.”

De kleine probleempjes die Mclaren tijdens de wintertests kende speelden overigens geen enkele rol tijdens de hele race. Bijgevolg zorgden de resultaten van Kevin Magnussen en Jenson Button ervoor dat McLaren nu bovenaan de constructeursstand prijkt. Door de diskwalificatie van Daniel Ricciardo schuiven beide McLaren-rijders overigens een plaats op.

“De wagen was nog beter dan van tevoren, omdat we de wagen gewoon verder blijven verbeteren. Ik had alles wat ik nodig had tijdens de race, dankzij een fantastische voorbereiding tijdens de winter.”

Het zag er nog even naar uit dat Magnussen nog zou kunnen vechten om de tweede plaats op de baan, maar verder dan wat pogingen met DRS kwam het niet, omdat de jonge Deen brandstof moest sparen.

“Je kunt wel wat dingen proberen met de motor om enkele ronden goed door te trappen, maar dan moet je terug van het gas om al die energie terug te winnen. Ondertussen ben je ook nog bezig met het sparen van brandstof, dus nadien moet je opnieuw een extra inspanning leveren om terug te komen. Van buitenaf lijkt dat interessant omdat er inhaalmogelijkheden lijken te ontstaan, maar vandaag was het gewoon niet genoeg. Ik had niet genoeg snelheid om Dan te passeren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}