Maldonado wil bij Williams blijven

Pastor Maldonado geldt, dankzij zijn Venezolaanse sponsormiljoenen, als belangrijke kandidaat voor het tweede zitje bij het financieel geplaagde Lotus.
image
Het gaat het Williams-team dit seizoen heel wat minder voor de wind. Waar ze vorig jaar nog geregeld punten wisten te pakken, en zelfs een overwinning met Maldonado in Spanje, staat Williams dit seizoen op een troosteloze negende plaats in het constructeurskampioenschap, met slechts één puntje. Enkel Marussia en Caterham bevinden zich nog achter Williams.

Pastor Maldonado had het duidelijk liever anders gezien, maar ondanks de slechte resultaten zou de Venezolaan volgend seizoen toch liefst opnieuw voor het team uit Grove uitkomen. Maldonado voelt zich na drie jaar immers nog altijd kiplekker bij Williams. De hoop op beterschap voor volgend seizoen leeft dan ook heel erg bij de Venezolaan.

“Ik zou uiteraard graag in een Red Bull rijden, want dat is de snelste wagen. Maar daar is slechts plaats voor twee rijders.” verklaarde Maldonado bij ESPN. “Volgend seizoen komt hier een nieuwe auto, met de nieuwe motoren onder de nieuwe reglementen. Er zijn wat hervormingen doorgevoerd, er zijn mensen weg, en nieuwe mensen bijgekomen, en er zullen nog nieuwe mensen bijkomen. Deze hervormingen duwen het team terug in een positieve richting, en ik hoop dus dat ik hier kan blijven. Dat lijkt misschien de meest veilige keuze, maar je weet nooit. De rijdersmarkt blijft constant in beweging.”

Maldonado hoopt intussen dat het snel weer beter gaat met Williams, want slechte resultaten kunnen er uiteraard ook voor zorgen dat een sponsor geen zin meer heeft om miljoenen te blijven pompen in een team.

“Ik voel me dit seizoen niet zo goed in de wagen. Vorig jaar streden we immers constant om de prijzen in Q3. Dit seizoen zijn we daar kilometers ver van verwijderd. De teamomgeving maakt me dan wel weer zeer gelukkig.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}