Manager Max Verstappen: “Ons geduld met Red Bull raakt op …”

In het kamp van Max Verstappen klinkt er steeds nadrukkelijker kritiek op Red Bull Racing, het team waarvoor de Nederlander in de Formule 1 rijdt. Het gebrek aan competitiviteit alsook de vele uitvalbeurten vormen ongetwijfeld de basis van de steeds groter wordende frustraties bij zowel Max Verstappen zelf alsook zijn management.
image
Red Bull Racing heeft een duidelijk doel voor ogen: wereldkampioen worden met Max Verstappen. Dat dit het doel is werd al meermaals duidelijk, zeker de voorbije weken toen er druk gespeculeerd werd dat Max Verstappen Red Bull wel eens zou kunnen verlaten en eventueel weggekocht zou worden.

De teleurstellende resultaten, en dan vooral de vele opgaves die Verstappen dit seizoen reeds moest ondergaan (vijf opgaves in tien races), zorgden voor heel wat frustraties in het kamp Verstappen. Volgens ingewijden had Red Bull Racing hen beloofd dat er dit jaar een wagen zou gebouwd worden waarmee voor de titel zou gestreden kunnen worden. Niet dus … en dat leidt samen met de vele opgaves niet alleen tot frustraties maar ook tot speculaties.

Volgens Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, heeft Red Bull Racing van in het begin een enorm vertrouwen in Verstappen. Bewijs daarvan is dat Red Bull-teambaas Christian Horner onlangs nog liet verstaan dat Max Verstappen niet te koop is, zelfs niet voor 100 miljoen euro.

“Vanaf het moment dat Max in de Formule 1 kwam, is er al interesse voor hem. Max kan wat dat betreft overal naar toe. We willen echter winnen met Red Bull en zij ook met ons,” aldus Vermeulen tijdens een interview met het Nederlandse ‘Formule 1 magazine’. “Laten we eerst kijken hoe ver we met Red Bull kunnen komen. Ik denk namelijk echt dat Max bij een super goed team zit.”

Bij het kamp Verstappen is men erg tevreden dat er erkenning is voor Verstappen zijn waarde.

“Ik heb tegen Helmut Marko gezegd dat ik blij ben dat hij Max zo op waarde schat. Maar even serieus, Max is Red Bulls diamant en dus niet te koop. Ze zijn van hem overtuigd en beseffen maar al te goed dat hij van de buitencategorie is.”

Tegelijkertijd is de manager van Verstappen ook kritisch voor Red Bull Racing. Volgens Vermeulen moet Red Bull Racing immers snel progressie boeken zodat Verstappen kan strijden over overwinningen en uiteindelijk de wereldtitel.

“Max is één van de beste rijders in de paddock, dan willen we ook het beste materiaal hebben. Er zit echt geen tijdslimiet aan maar we moeten wel stappen blijven maken. Ik zie het echter nog steeds met vertrouwen tegemoet. Red Bull is tenslotte vier keer wereldkampioen geworden met Renault maar inderdaad, ons geduld raakt een keer op…”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner