Manager wist dat Raikkonen een manier zou vinden om verder te gaan

De manager van Kimi Raikkonen, Steve Robertson, laat weten dat hij zeker wist dat zijn rijder wel een manier zou vinden om in de F1 te blijven als hij bij Ferrari zou moeten vertrekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Thank you for your support Italy! Photo: @calloalbanese

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op


“Ik wist dat hij zou blijven racen,” aldus Robertson. “Als hij niet bij Ferrari zou kunnen blijven zou hij wel andere opties zoeken en er waren niet veel alternatieven.”

Bij Sauber maakt Raikkonen de cirkel rond. In 2001 begon hij er zijn carrière om al snel de overstap naar McLaren te maken maar het was tijdens zijn eerste periode bij Ferrari dat de Fin in 2007 wereldkampioen werd.

In 2010 en 2011 beproefde hij zijn geluk in de rallywereld om in 2012 zijn comeback in de F1 te maken bij Lotus. In 2014 belandde hij weer bij Ferrari en nu verwisselt hij in 2019 van plaats met Charles Leclerc en gaat de “Iceman” nog twee jaar bij Sauber aan de slag.

“Kimi houdt van het racen,” aldus Robertson. “Hij had ook kunnen stoppen maar hij houdt van racen in de Formule 1. Hij heeft acht jaar voor het meest iconische team in de F1 gereden, dat is ongelofelijk. Nu heeft hij beslist om zijn carrière te beëindigen waar hij ze ooit begon.”

Raikkonen gaf toe dat dit waarschijnlijk zijn laatste overeenkomst in de Formule 1 zal zijn. “Die kans is natuurlijk groot. Ik zal stoppen wanneer ik de tijd daarvoor rijp acht,” liet hij vorige week optekenen.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene had Raikkonen al voor de GP van Italië op de hoogte gebracht dat zijn contract niet verlengd zou worden. Het idee om bij Sauber aan te kloppen was een initiatief van de Fin zelf en alles was heel snel in kannen en kruiken.

“Ik ken er nog mensen vanuit het verleden en van het een kwam het ander,” aldus Raikkonen.

“Kimi heeft eerst zelf gesprekken met hen gevoerd en het daarna aan mij overgedragen,” vertelt Robertson. “Zij waren geïnteresseerd en hij was dat ook.”

“Daarna heeft hij me een opdracht gegeven en zijn we tot een overeenkomst gekomen. Net zoals we dat tijdens zijn carrière altijd gedaan hebben,” besluit Robertson.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022