Manor Grand Prix: Wie en hoe?

Vanaf 2010 zullen er maar liefst drie nieuwe teams op de grid verschijnen. Één van die teams zal onder de naam Manor Grand Prix door het leven gaan. F1journaal ging al even op zoek naar meer informatie.
Manor Grand Pris was al zeker van een plaats op de grid sinds 12 juni 2009. Het nieuwe team is officieel eigendom van Manor Motorsport en Wirth Research. John Booth is op zijn beurt dan weer de enige eigenaar van Manor Motorsport en hij zal dan ook aan de leiding staan van het nieuwe team.

Verder zal voormalig technisch directeur van Simtec, Nick Wirth, een belangrijke rol gaan spelen binnen Manor Grand Prix. De motoren zullen worden voorzien door Cosworth, een motorenleverancier die ons allen vast nog bekend in de oren klinkt.

Het hoofdkantoor van Manor Grand Prix zal zich in Dinnington bevinden terwijl het bouwen van de wagens zal plaatsvinden in Bicester. Het is geweten dat Max Mosley ooit aandelen had in het vroegere Simtec van Nick Wirth terwijl deze dan ook weer regelmatig actief was voor de FIA.

Samen met de FIA wist Nick Wirth enkele projecten tot een goed einde te brengen en hopelijk zal hij daar dus in 2010 opnieuw in slagen. Manor Gran Prix zal voor het eerst in de geschiedenis van de F1 met een wagen verschijnen die volledig ontworpen is door computers en simulators.

Het bedrijf Manor op zich is al actief in de motorsport sinds 1990 maar dan wel onder een andere naam. Het team had ooit rijders zoals Marc Gene en Antonio Pizzonia. Later wilde Manor Motorsport opklimmen naar het Britse F3 maar daar kende het geen succes. Het hele boeltje werd toen verkocht en draagt nu de naam Manor Grand Prix.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}