Manor verliest sponsor na degradatie Haryanto

Het Manor F1 team heeft door de degradatie van Rio Haryanto een sponsor verloren.

De voorbije week liet het Manor F1 team weten dat Rio Haryanto zijn racezitje bij de renstal kwijt is en dat hij de stap opzij moest zetten naar de rol van reserverijder.

Haryanto kon voor de tweede seizoenshelft niet aan zijn contractuele verplichtingen voldoen. De Indonesiër kwam naar verluidt zo’n 7 miljoen euro tekort om ook tijdens de tweede seizoenshelft racepiloot bij Manor te blijven.

Esteban Ocon zal hem vervangen als racepiloot maar de degradatie van Haryanto naar de rol van reserverijder heeft echter meteen ook sponsorgevolgen voor de renstal. Pertamina, het oliebedrijf van de Indonesische overheid, trekt zich immers terug als sponsor van het Manor F1 team.

“Manor Racing heeft ons aangeboden om door te gaan met de sponsoring. We hebben echter besloten om dat niet te doen,” aldus een woordvoerder van Pertamina tegenover de ‘Jakarta Post’.

Eerder had ook al een woordvoerder van de Indonesischer regering vorige week laten weten teleurgesteld te zijn met de beslissing die Manor had genomen.

Pertamina was onder meer terug te vinden op de race-overall van Rio Haryanto alsook de achtervleugel van de F1-bolide van Manor.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed