Marc Van Ranst: “De F1 kan in België creatief zijn en toch doorgaan”

Doordat de Belgische regering gisteren aankondigde dat alle massa-evenementen en festivals tot eind augustus niet mogen doorgaan lijkt ook de GP van België te zullen sneuvelen. Toch is er nog hoop.


Voor veel mensen was de aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad gisteren letterlijk een domper op de ‘feestvreugde’. Omwille van het coronavirus geen festivals of grote evenementen deze zomer.

“Internationale bands, mensen wereldwijd samenbrengen, daar zijn we niet aan toe,” zei Marc Van Ranst tijdens het VTM Nieuws over het verbod op het organiseren van massa-evenementen en festivals in de zomer van 2020.

VTM Nieuws-anker Stef Wauters repliceerde vervolgens: “Dat geldt dan vermoed ik ook voor Formule 1 in Francorchamps eind augustus, daar komen ook honderdduizenden mensen samen, veel ook uit het buitenland. Dat zal dan ook onder die regels vallen?”

Van Ranst bevestigde inderdaad dat de GP van België die voor het laatste weekend van augustus gepland staat nog net in die periode zonder grote massa-evenementen valt.

“Helemaal op het einde van die periode inderdaad,” aldus Van Ranst die vervolgens wel creativiteit bij de organisatie verwachtte.

“Dat zal men wel proberen bekijken. Francorchamps, men kan slim proberen zijn en het twee dagen verschuiven ofzo. Ik onderschat de creativiteit niet.”

Tot slot behoort een eventuele race zonder publiek eveneens nog tot de mogelijkheden. Voorlopig blijft het echter wachten op officieel nieuws van de F1 of de organisatie van de GP van België.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner