Marchionne: “Ferrari heeft gefaald in 2016”

Sergio Marchionne is aanwezig bij de GP van Italië op Monza. De Ferrari president heeft bij zijn aanwezigheid geen positieve woorden voor zijn team. Hij moet toegeven dat zijn team heeft gefaald in 2016.

Het doel van Ferrari voor het seizoen 2016 was duidelijk: beter doen dan in 2015 en strijden voor de wereldtitel. Het seizoen begon nog goed voor het Italiaanse team, maar sindsdien wist het team de prestaties van 2015 niet te evenaren. Het heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen, hoewel dat wel verwacht werd van Ferrari. Meer nog, Ferrari moet sinds kort de strijd aangaan met Red Bull om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen.

Sergio Marchionne zei voor aanvang van de kwalificatie voor de GP van Italië in Monza dat er bij Ferrari niet gesproken wordt over een succes.

“Ik denk niet dat er getwijfeld moet worden. De situatie moet niet verzacht worden”, begint de president van Ferrari. “De wagen is niet goed genoeg. Ik denk dat we goed startten in Australië. Daarna denk ik dat we er niet in slaagden om de wagen voldoende te ontwikkelen, door heel wat redenen. We hebben alles goed bekeken en nu zijn we klaar met de analyse van dit seizoen.”

Met het vertrek van James Allison vlak voor de zomerpauze heeft Ferrari er opnieuw een grondige reconstructie opzitten. Marchionne is ervan overtuigd dat het team nu klaar is om vooraan mee te strijden in 2017.

“Ik denk dat we veranderingen hebben gedaan aan de leiding van het team. Ik ben ervan overtuigd dat dit team van mensen in staat is om het momentum voor Ferrari om te draaien in het voordeel van de Scuderia. Jammer genoeg is er niet veel tijd meer dit seizoen. In Italië voel ik me al wat comfortabeler met de aanpassingen aan de wagen. Laat ons eerst het seizoen afmaken. Ik denk dat we ons uiterste best zullen doen voor de rest van het seizoen. Het gevecht begint opnieuw in 2017.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}