Marchionne wil risico’s bij Ferrari

De nieuwe president van Ferrari, Sergio Marchionne is vastbesloten om het team zo snel mogelijk terug aan overwinningen te helpen. En hij is niet bang om daarvoor grote risico’s te nemen.

“Een F1-bolide van Ferrari die niet wint, is geen Ferrari”, zei Marchionne tegen een Brits automagazine. “We moeten snel terug competitief worden en we gaan daarvoor doen wat nodig is. Misschien lukken sommige zaken niet maar we hebben nu niets te verliezen. We moeten risico’s nemen.”

De Scuderia terug op niveau krijgen is Marchionne’s hoofdprioriteit. Nochtans werd er door de fans gevreesd dat de Italiaan zou besparen op de raceafdeling om de productiviteit (en zo de winst) van de straatwagens te verhogen.

“Mijn prioriteit is om het team terug aan de top te brengen. Ik kan leven met momenten van pech maar het mag geen structureel probleem worden.”

Marchionne’s voorganger Luca di Montezemolo verklaarde enkele dagen geleden dat Fernando Alonso het team na dit seizoen verlaat. Zijn belangrijkste reden daarvoor zou zijn dat hij teleurgesteld is in de resultaten van het Italiaanse team. Marchionne weigert daar voorlopig op te reageren.

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}