Marcus Ericsson aan de slag in de IndyCar in 2019

Huidig Sauber-rijder Marcus Ericsson zal vanaf volgend jaar te bewonderen zijn in de IndyCar. Hij zal uitkomen voor het Schmidt Peterson Motorsports en hij wordt teamgenoot van James Hinchcliffe.


Door de aanstelling van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi als vaste rijders bij Sauber voor 2019 moest Marcus Ericsson genoegen nemen met een rol als reserverijder bij de Zwitserse formatie. Naast die rol zal de Zweed volgend seizoen ook nog fulltime aan de slag gaan in de IndyCar bij Schmidt Peterson Motorsports-Honda.

“Het is een hele eer om als rijder opgevist te worden als rijder door Schmidt Peterson Motorsports en de IndyCar voor 2019,” aldus Ericsson.

“Ik kan niet wachten om beginnen te werken met SPM en al de mensen die erbij horen, waar ik allemaal goede dingen van gehoord heb. Ze hebben successen geboekt de voorbije jaren en ik wil hard werken om met hen blijven mee te groeien.”

“Het racen in de IndyCar ziet er geweldig uit en ik kijk er naar uit om daar in de toekomst deel vanuit te maken. Er is nog veel te leren over nieuwe omlopen, het racen op een oval, etc.. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn maar ik kijk er echt naar uit, ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Mede-eigenaar Sam Schmidt laat weten dat hij en Ric Peterson, de andere helft van SPM, opgetogen zijn over de komst van Ericsson en de ervaring die hij meebrengt. Schmidt laat ook nog optekenen dat hij ervan overtuigd is dat de Zweed zijn steentje kan bijdragen in de ontwikkeling van de auto.

“Hoewel de circuits op de IndyCar-kalender nieuw zullen zijn voor hem hebben we vertrouwen in zijn leergierigheid en zijn werkethiek. We denken dat hij en James (Hinchcliffe) elkaar genoeg zullen uitdagen om weer mee te strijden voor de overwinningen,” besluit Schmidt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023