Marcus Ericsson bestraft en start uit de pitlane

Marcus Ericsson is door de stewards bestraft voor zijn aanrijding met Felipe Massa tijdens de kwalificatie voor de Gp van Monaco.

Ericsson wou in Mirabeau Felipe Massa inhalen maar beide wagens reden tegen elkaar. Uiteindelijk oordeelden de stewards dat de Zweed de schuldige was voor de aanrijding.

Meestal wordt er een gridpenalty gegeven voor aanrijdingen maar deze keer gaven de stewards Ericsson een andere straf. Morgen zal Ericsson immers vanuit de pitlane moeten vertrekken. Een gridpenalty zou voor Ericsson niet echt een bestraffing geweest zijn. Ericsson had zich immers als 22ste en dus als laatste gekwalificeerd, een gridpenalty zou dus niets aan zijn startpositie veranderd hebben. Ericsson kreeg ook twee strafpunten toegekend.

De start vanuit de pitlane kan voor de Zweed mogelijk zelfs nog in zijn voordeel uitdraaien. Ericsson ontloopt immers het risico op een startcrash in de gevaarlijke eerste bocht Sainte Devote.

De stewards lieten ook nog weten dat Daniil Kvyat een reprimande heeft gekregen voor het hinderen van Pastor Maldonado tijdens de kwalificatie. Dat incident vond net als dat van Massa en Ericsson plaats tijdens het eerste deel van de kwalificatie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}