Marcus Ericsson: “Ik verlaat de F1 na mijn sterkste seizoen ooit”

De Zweed Marcus Ericsson moet bij Sauber plaatsmaken voor Kimi Raikkonen. De Zweed vond ook geen racezitje bij een ander F1-team, waardoor hij naar eigen zeggen na zijn “sterkste F1-seizoen ooit” afscheid moet nemen van de sport.


Ericsson vormde samen met F1-rookie Charles Leclerc een rijdersduo bij Sauber en daar waar Leclerc gepromoveerd werd naar Ferrari heeft Ericsson geen racezitje meer in de Formule 1. De Zweed meent dat vooral zijn prestaties tijdens de kwalificatie niet goed genoeg waren.

“Mijn snelheid tijdens de race was dit jaar zeer sterk,” aldus Ericsson. “Ik heb echt enkele zeer sterke races gereden.”

“De kwalificatie was echter mijn probleem. Vergeleken met Charles bevond ik me te ver, waardoor het uiteindelijk moeilijk was om op het vlak van de punten gelijke tred te houden.”

“Wat het bandenmanagement betreft was ben ik één van de sterkste rijders in de Formule 1. Dat was mijn sterkste punt dit jaar.”

Het jammere voor Ericsson is dat hij wat punten betreft, negen om precies te zijn, zijn beste seizoen ooit evenaarde. Volgens de Zweed was het voorbije seizoen dan ook zijn beste ooit, al zag hij dat dus niet beloond met een verlengd verblijf in de Formule 1.

“Dit jaar was mijn sterkste jaar ooit in de Formule 1, zeker gezien de vooruitgang die werd geboekt tussen het begin en het einde van het seizoen,” besloot Ericsson.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023