Mark Webber had bijna afscheid genomen van de F1

De Australische rijder Mark Webber overwoog in 2009, en de seizoenen daarvoor, om zijn helm aan de wilgen te hangen. Gelukkig overtuigde de RB5 van Red Bull hem om actief te blijven in de Formule 1.
Exact een jaar geleden is het nu dat Red Bull-rijder Mark Webber nog aan het revalideren was van een beenbreuk. Red Bull verlengde destijds haar overeenkomst met de Australiër en plaatste niemand minder dan de Duitse rijder Sebastian Vettel in haar tweede wagen.

David Coulthard had toen net voor zijn pensioen gekozen. De revalidatie van Webber verliep zeer positief en enkele maanden later verscheen dus ook hij op de grid tijdens de openingsrace van 2010. Webber wilde wel competitief kunnen blijven want anders had hij wel eens met pensioen kunnen gegaan zijn. Gelukkig was de RB5 een zeer sterke wagen! Dank u RB5 of dank u Adrian Newey?

“Volgens mij moet je als rijder van de sport kunnen genieten en moet je motivatie erg hoog liggen. Twee of drie seizoenen geleden kon ik niet meer op een grootse manier van de sport genieten en het opteren voor mijn pensioen lag niet ver meer van mij verwijderd. Vorig seizoen vond ik een zeer belangrijk seizoen aangezien ik toen op mijn carrière wilde terugblikken. Ik weet niet of ik ook daadwerkelijk met pensioen zou zijn gegaan maar gelukkig had ik toen een erg goede wagen ter beschikking. Dit seizoen zit het vuur weer opnieuw in mezelf en neem ik mijn verantwoordelijkheden weer zelf op”, zo sprak Mark Webber de pers toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023