Mark Webber: “Ik ben blij dat het eindelijk mijn laatste race is”

Mark Webber en een emotioneel afscheid? Daar moeten we niet aan denken, toch niet als we de Australiër mogen geloven …
image
Mark Webber neemt vandaag afscheid van de Formule 1, maar voor de Australiër kan die laatste race niet snel genoeg voorbij zijn. Bij een laatste raceweekend sta je altijd extra in de kijker en aangezien zijn afscheid reeds geruime tijd bekend is heeft het aftellen naar vandaag lang geduurd. Toch zijn er ook mooie momenten aan een raceweekend zoals vandaag.

“De rijdersbespreking was erg interessant. De jongens hadden een erg leuke ontvangst voorbereid en ik heb enkele leuke gesprekken gevoerd met collega’s. Het was erg leuk, het zijn tenslotte die jongens waartegen ik zo lang gestreden heb. Om na al die tijd zo’n mooie verwelkoming te krijgen betekent enorm veel voor mij,” aldus Webber.

Webber hoopt alvast wel dat hij een beter afscheid krijgt dan David Coulthard die destijds bij Red Bull op het circuit van Interlagos afscheid nam van de Formule 1. De Schot haalde de finish immers niet want hij raakte betrokken bij een startcrash.

Ook zal zijn afscheid beter zijn dan dat heel wat andere rijders meemaken. Heel wat rijders komen immers pas tijdens de winter te weten dat de laatste race van het voorbije seizoen meteen ook hun laatste F1-race was, aangezien ze tijdens de winter aan de kant geschoven worden. Bij Webber staat het afscheid echter gepland, maar dat betekent nog niet dat het een emotioneel afscheid zal worden.

“Uiteraard kijk ik uit naar die laatste race. Maar verder ook niets bijzonder,” zegt Webber. “Ik sta niet ieder raceweekend zo in de belangstelling. Anderzijds doet het me ook wel wat om al die reacties te zien. Ik heb heel wat berichten gekregen en dat uit gans de wereld. Dat is echt wel bijzonder.”

“Morgen zal ik met de misschien wel sterkste emoties ooit te doen krijgen. Wanneer ik echter op zoek moet naar mijn zakdoek dan beken ik dat ik de foute beslissing heb genomen. Ik ben blij dat dit eindelijk mijn laatste race is en ik zal mijn uiterste best doen,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}