Mark Webber: “Oscar Piastri aarzelde om bij McLaren te gaan racen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Oscar Piastri heeft Mark Webber als manager en die heeft ons nu een blik achter de schermen gegeven over hoe de deal tussen Piastri en McLaren tot stand is gekomen. Voor Piastri bleek het een ‘gouden zet’ om Alpine te verlaten en naar McLaren te gaan voor een F1-racezitje maar aanvankelijk stond Piastri eerder weigerachtig tegenover het tekenen van een contract bij McLaren.

Volgens Mark Webber wou Piastri niet zomaar het racezitje van landgenoot en goede vriend Daniel Ricciardo inpikken. Dat is ook waarom hij eerder terughoudend was om een overeenkomst bij McLaren te tekenen. Uiteindelijk bood de kans zich echter aan en volgens Mark Webber was het uiteindelijk de beslissing van McLaren om Daniel Ricciardo aan de kant te schuiven en op zoek te gaan naar een vervanger.

“Daniel had duidelijk twee erg zware seizoenen als McLaren-rijder gekend,” aldus Webber tegenover het magazine ‘GP Racing’. “Indien Oscar Piastri hem niet had vervangen dan zou een andere rijder het gedaan hebben.”

“Hij zei destijds dat hij het racezitje van een andere Australiër overnam en dat er niet veel waren die in de Formule 1 hebben geracet.”

“Maar wat kan ik zeggen, het was uiteindelijk de beslissing van McLaren, het was duidelijk de juiste beslissing.”

Volgens Mark Webber had Oscar Piastri aanvankelijk niet veel mogelijkheden om in 2023 op de F1-startgrid te staan. Het was pas toen Fernando Alonso plots besloot Alpine in te ruilen voor Aston Martin, en Alpine vervolgens te lang aarzelde om Piastri een waterdicht contract te geven, dat Piastri mogelijkheden kreeg voor een racezitje in 2023.

“Men dacht dat we veel opties voor 2023 hadden maar dat hadden we echt niet,” aldus Webber. “Bij McLaren waren ze echter geweldig in hun aanpak en dat van bij het begin, iets waar Oscar van hield.”

“Het was duidelijk dat iemand hem als rijder wou en voor ons was het vervolgens een makkelijke beslissing om te nemen.”