Mark Webber was verrast door strategiewissel van Red Bull

Mark Webber eindigde de GP van Japan op de tweede plaats, al had een overwinning er ongetwijfeld ook ingezeten. De AustralIë stelde zich alvast vragen over de strategische keuzes van zijn team.
image
Mark Webber kon zijn polepositie niet verzilveren bij de start, maar de Australiër reed wel een uitstekende eerste wedstrijdhelft. Webber en Vettel reden ongeveer een gelijk tempo, achter Romain Grosjean, die op dat moment aan de leiding reed.

Vervolgens besloot Red Bull om Webber op een driestopper te plaatsen en Vettel een tweestopper te laten doen. Die beslissing kwam volgens Webber aan als een verrassing en hij stelde zich openlijk de vraag of het een juiste beslissing was van Red Bull.

“Ik was enigszins verrast door het overstappen naar een driestopper,” zei Webber na afloop van de race. “Ik vroeg of het wel de juiste beslissing was.”

“Seb reed iets langer op zijn eerste setje banden, maar het doel om op twee pitstops de race uit te rijden was nog steeds haalbaar. Ik voelde dat ik de nodige rondetijden kon rijden.”

“Uiteindelijk reed Seb een goede race en zijn strategie werkte perfect. Een driestopper is niet knettergek, maar het houdt heel wat risico’s in omdat je ondermeer rijders moet kunnen passeren,” was het besluit van Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}