Marko: “Daniel en Max moeten geduld hebben”

Helmut Marko, de topman bij Red Bull, meldt dat geduld een schone zaak is voor Daniel Riccarido en Max Verstappen. Marko verwacht immers dat het goed komt met zijn team dit seizoen.

Tegenover de officiële website van Formule 1 vertelt Marko dat Red Bull twee problemen heeft: de Renault-krachtbron en het chassis. De motor van Renault heeft nog niet de goede betrouwbaarheid en het gewenste vermogen, terwijl het chassis nog niet zo goed is als gehoopt. “We werken elke dag om onze achterstand goed te maken.”

Voor de GP van Spanje staat er een grote update gepland voor het chassis. “Het gaat om veel nieuwe onderdelen”, zegt Marko. Tijdens de GP van Canada zal Renault dan weer een update introduceren van haar motor.

“We zijn ervan overtuigd dat deze updates een goede stap voorwaarts zal betekenen.” De Oostenrijker maakt dan ook duidelijk dat zijn rijders, Daniel Ricciardo en Max Verstappen, nog geduld moeten hebben. Maar hij verwacht wel dat zijn rijders beloond zullen worden: “Vooral voor onze rijders is geduld een schone zaak.”

Er worden wel nog drie races afgewerkt voordat Red Bull kan genieten van een betere motor, maar Marko maakt er zich niet al te druk in. Na drie races staat Ferrari op kop van het kampioenschap met 102 punten, gevolgd door Mercedes met 99 punten, terwijl Red Bull derde staat met 47 punten. Marko denkt dat het tij nog kan keren. “In 2012 stond Sebastian Vettel 42 punten achter op Fernando Alonso tijdens de zomerstop, maar hij werd nog wereldkampioen. We zijn duidelijk meesters in het inhalen”, knipoogt Marko.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print