Marko: “Kvyat kon de druk van Ricciardo niet aan”

Volgens Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, wordt Daniil Kvyat vervangen door Max Verstappen om zo de druk weg te nemen bij de Rus.

Max Verstappen en Daniil Kvyat zullen vanaf de GP van Spanje, de volgende race op de kalender, van team wisselen. Verstappen maakt promotie naar het grote Red Bull Racing, terwijl Kvyat terug gaat naar zusterteam Toro Rosso.

Helmut Marko zegt dat Daniil Kvyat niet voldeed aan de verwachtingen van dit seizoen, maar maakt wel duidelijk dat ze bij Red Bull ervoor zorgden dat de Rus een plaats krijgt om terug in vorm te raken. Die hebben ze dus gevonden bij Toro Rosso.

“In eerste instantie willen we druk weghalen bij Daniil. Daar had hij immers dit jaar last van”, vertelt Marko tegenover ‘Motorsport-Total’. “Hij behaalt niet hetzelfde niveau als vorig jaar. Hij is gemiddeld drie tot vijf tienden trager dan Ricciardo, terwijl ze vorig jaar aan elkaar gewaagd waren.”

“Maar wat belangrijk was, was dat hij erg inconsistent reed. Hij had veel ups en downs. Soms was het goed, zoals in China. Hij zette zichzelf zo hard onder druk dat die veranderingen in prestaties vanzelf zijn ontstaan. De crash in Sochi is een gevolg van die druk. Hij heeft die druk zelf opgebouwd. Het komt niet van ons.”

“We hebben de luxe om hem terug bij Toro Rosso te plaatsen. Romain Grosjean zat ooit in dezelfde situatie waarin hij een crash na een crash had. Dat wilden we graag voorkomen.”

Daarbij meldt Marko ook nog dat het ook de spanning tussen Verstappen en Sainz weghaalt.

“Aan de andere kant was er ook wat onrust bij Toro Rosso tussen Verstappen en Sainz. We hebben dus verschillende problemen opgelost. We hebben Kvyat niet op zij gezet, want hij is nog steeds deel van het team. Toro Rosso is een goed team in de middenmoot wat veel potentie heeft”, verklaart Marko de keuze om Verstappen en Kvyat te wisselen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}