Marussia onder de indruk van Pic

Hoewel zijn resultaten over het algemeen onopgemerkt blijven bij een staartteam als Marussia, heeft Charles Pic zijn start als F1-coureur niet gemist.

Charles Pic heeft zich in Barcelona voor de tweede keer op rij voor zijn ervaren teamgenoot Timo Glock weten te kwalificeren. Daarnaast viel tijdens de voorbije races zijn goede racesnelheid op wanneer de wagen veel brandstof aan boord had. Toch blijft de jonge Fransman erg realistisch en verwacht hij dat in de loop van dit seizoen nog tot veel meer in staat is.

“Dit is nog maar mijn vijfde race in de Formule 1 en ik moet nog veel leren”, vertelde Pic aan het Britse Autosport. “Elk weekend voel ik me beter en gaan mijn prestaties erop vooruit, maar op sommige vlakken is er nog veel ruimte voor verbetering. Zo was onze pace in Bahrein erg goed tijdens de race, maar de kwalificatie had veel beter gekund.”

Toch is Pic er zeker van dat zijn degelijke prestaties niet onopgemerkt blijven. Hoewel Marussia een klein team is dat niet vaak in beeld wordt gebracht, voelt hij dat er binnen het team zeer veel erkenning is voor zijn resultaten tot nu toe. Hij heeft dan ook niet veel moeite om zich aan te passen aan een positie waarin hij geen overwinningen meer boekt, in tegenstelling tot zijn seizoenen in de GP2, Formula Renault 3.5, Formula Renault en Formula Campus.

“Je probeert steeds het meeste uit de wagen te halen en zelf je uiterste best te doen, dus in dat opzicht is er geen verschil met andere raceklassen. Wat wel helemaal anders is aan de Formule 1, is het verschil tussen de wagens onderling. Zelfs als je tijdens een bepaald weekend een sterke prestatie neerzet, representeert zich dat helaas niet altijd in het algemene klassement.”

“Toch voel ik dat het team en mijn ingenieur trots zijn op mijn resultaten tot nu toe. Ik heb nog heel wat te leren, maar mijn debuut in de Formule 1 is in ieder geval positief gestart.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer